Preparing documents . . .

Swiss PRO
  • Влада Републике Србије
  • Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ)
  • УНОПС
  • Стална конференција градова и општина (СКГО)

Вести / Актуелности

Тренингом за тренере настављена изградња капацитета за добро управљање на локалном нивоу

  • Златибор, 17. септембар 2021.

Kроз „Tренинг за тренере“ за 22 представника и представнице локалних самоуправа програм Swiss PRO је додатно оснажио капацитете Стручних центара за добро управљање.

Након што су прошли обуку у области доброг управљања и успешно положили завршни тест, запослени у локалним самоуправама су похађали додатну петодневну обуку коју је програм Swiss PRO у сарадњи са тимом Х.арт организовао од 13. до 17. септембра на Златибору.

„У претходном периоду стекли смо заиста много знања, а сада смо добили вештину како да пренесемо даље то што смо научили. A добро је да знамо како да изведемо тренинг на најефикаснији начин, да бисмо постигли заједнички циљ, да локалне самоуправе раде у складу са принципима доброг управљања”, наводи Ивана Kнежевић Спасовић из Ниша.

Циљ ове додатне обуке је да запослени у локалним самоуправама овладају тренерским техникама како би могли да поделе знање са колегама, каже службеница за добро управљање и родну равноправност програма Swiss PRO Маида Јусуфовић.

„Даљим преношењем знања о примени принципа доброг управљања доприноси се бољем квалитету јавних услуга које локалне самоуправе пружају грађанима и привреди“, истиче Јусуфовић.

Обука је организована у оквиру програма Swiss PRO који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи УНОПС Србија у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина.