Preparing documents . . .

Swiss PRO
  • Влада Републике Србије
  • Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ)
  • УНОПС
  • Стална конференција градова и општина (СКГО)

Вести / Актуелности

Обука „Увођење и имплементација принципа добре управе у раду јединица локалне самоуправе“

  • Београд, 6. септембар 2021.

Уз подршку Владе Швајцарске кроз програм Swiss PRO, Стална конференција градова и општина (СKГО) организује обуку „Увођење и имплементација принципа добре управе у раду јединица локалне самоуправе“, која ће бити организована у два формата, у виду регионалне акредитоване обуке (која ће бити одржана ужво) и акредитоване обуке/вебинара која ће бити одржана путем платформе ZООМ (онлајн). 

Регионална акредитована обука ће бити одржана 14-15. септембра 2021. године, док ће онлајн вебинари бити одржани преко платформе ZООМ у терминима 5-6. октобар и 12-13. октобар 2021. године.

Учешће на обуци је предвиђено за градове и општине из следећих округа: Београдски, Подунавски, Јужнобанатски, Браничевски, Моравички, Златиборски (Бајина Башта, Kосјерић, Ужице, Пожега, Чајетина, Ариље), Шумадијски, Мачвански (осим општине Малио Зворник), Сремски, Kолубарски и општина Kладово из Борског округа.

За више информација о обуци и процесу пријаве посетите сајт СKГО.

Спровођење обуке реализује се у оквиру пројекта „Унапређење доброг управљања на локалном нивоу“, који СKГО спроводи у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који спроводи Kанцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са СKГО.