Swiss PRO
  • Влада Републике Србије
  • Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ)
  • УНОПС
  • Стална конференција градова и општина (СКГО)

Вести / Актуелности

Обавештење о реализацији активности током пандемије COVID-19

  • Београд, 17. март 2020.

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на територији Републике Србије у циљу предузимања превентивних мера за спречавање ширења вируса COVID-19, обавештавамо Вас да програм Swiss PRO одлаже одржавање свих јавних догађаја, укључујући обуке, радионице, састанаке и друга окупљања. Све планиране активности биће реализоване чим се стекну услови, а најновије информације о даљој реализацији активности биће саопштене свим корисницима и партнерима путем електронске поште, интернет странице и друштвених мрежа програма Swiss PRO.

Због глобалне пандемије новог коронавируса (COVID-19) програм Swiss PRO који спроводи УНОПС предузима мере превенције и заштите које препоручују Влада Србије и медицински стручњаци, настављајући радне процесе. Kако нам је безбедност наших сарадника и запослених од највећег значаја, према препорукама смо ограничили физичку интеракцију кроз неколико мера.

Флексибилан радни модалитет је активиран како би се омогућило свим запосленима да раде од својих домова, истовремено задржавајући продуктивност на високом оперативном нивоу и одржавајући контакт и координацију путем електронске комуникације и телефона са свим партнерима и корисницима.

Имајући у виду ванредно стање праћено низом свакодневно ажурираних мера проглашених у целој Републици Србији, одређена успоравања у спровођењу наших активности су вероватно неизбежна. Ипак, запослени у УНОПС-у блиско сарађују с партнерима и корисницима како би ублажили ризике или решили проблеме који произлазе из тренутне ситуације.

Уз велику наду да ће ови изазови бити успешно превазиђени, УНОПС чврсто потврђује свој мандат - да помогне људима да граде боље животе и државама да достигну мир и одрживи развој - и посвећеност да подржи Владу Србије, њене грађане и међународне и домаће партнере, да одговори на епидемију COVID-19 и пружи опипљиву помоћ.