Preparing documents . . .

Swiss PRO
  • Влада Републике Србије
  • Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ)
  • УНОПС
  • Стална конференција градова и општина (СКГО)

Вести / Актуелности

Девет нових е-Услуга представљено грађанима Шапца

  • Шабац, 10. новембар 2021.

Програм Swiss PRO организовао је у Шапцу догађај у оквиру кампање „Да кликнемо заједно“. На градском тргу грађанима су представљене предности употребе електронских услуга на локалном нивоу, а приближено им је и како могу приступити порталу еУправа, обавити регистрацију и покренути неку од еУслуга.

Грађани и грађанке Шапца од сада могу да користе девет нових електронских услуга које је градска управа развила уз подршку Владе Швајцарске кроз програма Swiss PRO и у сарадњи са Kанцеларијом за информационе технологије и електронску управу.

„Велико је задовољство што уз помоћ Владе Швајцарске и програма Swiss PRO град Шабац данас добија девет нових еУслуга преко портала еУправа. На овај начин, излазимо у сусрет нашим суграђанима који ће моћи на један иновативан, бржи и адекватнији начин да остваре своја права и јавне услуге које су им овим путем доступне. Градска управа се приближава својим суграђанима, да не морају да долазе на шалтере и да не троше своје време, већ да могу преко еУправе на клик да дођу до информације и остваре своја права“, истакао је градоначелник Шапца Александар Пајић.

Путем портала еУправа, становници Шапца од сада могу да поднесу захтев за накнаду зараде за породиљско одсуство, накнаду за вантелесну оплодњу или издавање информације о локацији, пријаве комунални проблем и поднесу представке комуналној, саобраћајној и инспекцији за заштиту животне средине. Подношење примедбе на нацрт планског документа или одлуку о изради планског документа у току јавног увида су такође неке од нових еУслуга које су доступне становницима Шапца.

„Нове електронске услуге су развијене уз подршку Владе Швајцарске и у сарадњи са Kанцеларијом за информационе технологије и електронску управу и наш заједнички циљ јесте унапређење ефикасности локалне самоуправе са једне стране, а са друге стране задовољство грађана пруженим услугама. Грађани Шапца од данас могу остварити одређена права и електронским путем доћи до услуга које су у надлежности локалне самоуправе" – истакла је Маида Јусуфовић, службеница за добро управљање и родну равноправност програма Swiss PRO.

Kампања „Да кликнемо заједно“ реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Kанцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СKГО).