Preparing documents . . .

Swiss PRO
  • Влада Републике Србије
  • Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ)
  • УНОПС
  • Стална конференција градова и општина (СКГО)

Вести / Актуелности

Четврта е-Обука „Добро управљање на локалном нивоу“

  • ZOOM, 28. септембар 2021.

Стална конференција градова и општина (СKГО) у оквиру програма Swiss PRO организује четврту еOбуку на тему доброг управљања која је намењена доносиоцима одлука и запосленима у градовима и општинама. Циљ еОбуке је да обезбеди подршку локалним самоуправама кроз оснаживање њихових капацитета за усвајање и спровођење у свакодневној пракси принципа доброг управљања: ефикасност, делотворност, транспарентност, одговорност, владавина права, партиципација, једнакост и недискриминација.

Почетак обуке је планиран за понедељак, 11. октобар, и трајаће седам недеља - до петка, 26. новембра 2021. године.

За учеснике еOбуке је организован иницијални скуп где ће добити основне информације о програму обуке, менторима и начину рада коришћења СKГО платформе за учење на даљину. Иницијални скуп ће бити одржан путем ЗООМ платформе, у четвртак, 7. октобра, са почетком у 11 часова. Пријављеним учесницима ће агенда бити благовремено послата.

За пријаву представника ЈЛС на еOбуку (која је уједно и пријава за онлајн скуп 7. октобра), потребно је попунити формулар до среде, 6. октобра преко овог линка.

Више информација о еOбуци је доступно на сајту СKГО.

Ова обука се спроводи у оквиру Пројекта „Унапређење доброг управљања на локалном нивоу", који се реализује преко Програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO", а који спроводи Kанцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са СKГО.