Preparing documents . . .

Swiss PRO
  • Влада Републике Србије
  • Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ)
  • УНОПС
  • Стална конференција градова и општина (СКГО)

Вести / Актуелности

Јавни позив за развој услуга социјалне заштите додатно продужен до 22. маја

  • Београд, 30. април 2020.

Због ванредног стања на територији Републике Србије које је уведено услед епидемије вируса KОВИД-19, као и на основу повратних информација из локалних самоуправа, програм Swiss PRO додатно продужава јавни позив за спровођење и развој услуга социјалне заштите. Нови рок за достављање предлога пројеката је 22. мај 2020. године.

Јавни позив под слоганом „Снаге удружи, подршку пружи“ има за циљ повећање доступности и квалитета услуга социјалне заштите за најмање 500 корисника и корисница из рањивих друштвених група. Право учешћа на јавном позиву има 96 градова и општина из региона Шумадије и Западне Србије и региона Јужне и Источне Србије.

Влада Швајцарске ће кроз овај позив са 242.000 евра подржати до 20 локалних самоуправа у успостављању ефикасног и одрживог система социјалне заштите на локалном нивоу. Локалне самоуправе ће бити подржане са до 12.100 евра по пројекту чији циљ може бити успостављање нове стандардизоване услуге социјалне заштите, проширење постојећих услуга социјалне заштите ради укључивања већег броја корисника или пилотирање иновативне услуге социјалне заштите.

Све информације о јавном позиву и начину конкурисања, као и пријавна документација и документ са одговорима на сва пристигла питања у вези са јавним позивом доступни су на интернет страници програма Swiss PRO.

Уколико сте пропустили инфо-сесије које је програма Swiss PRO организовао поводом овог јавног позива, можете погледати снимак сесије која је одржана путем интернета.


Документација